KOSSDA Loading

외식업체 음식정보량의 고객만족 조절효과 실험조사, 2011 : 실험 C

한영
Data Type
Survey data
ID Number
A1-2011-0145
Title
Survey on the Moderating Role of the Amount of Information on the Food of Restaurants on Customer Satisfaction, 2011 : Experiment B
URI
http://hdl.handle.net/20.500.12236/15381
Citation
Kim, Kwang Ji. Survey on the Moderating Role of the Amount of Information on the Food of Restaurants on Customer Satisfaction, 2011 : Experiment B [Dataset]. [Producers]. Korea Social Science Data Archive (KOSSDA) [Distributors], 2016-07-16, A1-2011-0145, V1.0, http://hdl.handle.net/20.500.12236/15381
Principal Investigator(s)
Kim, Kwang Ji / Restaurant and Food Service Management Major, Dong-Eui University
Co-Investigator(s)
Park, Ki Yong / Restaurant and Food Service Management Major, Dong-Eui University
Copyright
Kim, Kwang Ji
Depositor(s)
Kim, Kwang Ji
Date of Deposit
2013-07-16
Distributor(s)
Korea Social Science Data Archive (KOSSDA)
Date of Distribution
2016-07-16
Version
V1.0
Date of Version
2017~~
Abstract
이 조사는 외식업체가 제공하는 음식 관련 정보량이 고객만족에 미치는 영향을 기대불일치 모형에 기반하여 분석하고자 실시한 실험조사이다. 실험은 각기 다른 세 가지의 음식정보량을 제공한 후 식사 전후로 두 차례의 설문을 진행하는 방식으로 실시되었다. 식전 설문에는 음식에 대한 기대를 측정하는 문항들이 사용되었고, 식후 설문에는 질과 양 및 가격 등 음식성과에 대한 평가와 만족도 관련 문항들이 사용되었다.
Keywords
restaurant industryconsumer actionconsumer attitudeconsumer behaviorconsumer informationproduct informationproduct informationcustomer satisfaction
Topics
Industry/ Business
Date of Collection
2011-05-16~2011-05-20
Countries
대한민국 (KOR)
Geographic Coverage
부산
Unit of Analysis
개인
Universe
최근 3개월 이내 외식업체 3회 이상 방문 경험자
Time Method
횡단연구 (one time cross-sectional study)
Mode of Data Collection
실험
Sampling Procedure
부산지역 외식관련학과 대학생들을 대상으로 유의표본추출
Number of Cases
295 (유효사례)
Weighting
없음
Language
설문지-한글 ; 코드북-한글 ; 데이터-한글
Availability Status
Public Use
Usage
이 자료는 실험A(A1-2011-0143), 실험B(A1-2011-0144), 실험C(A1-2011-0145)로 구성되어 있습니다.
File Information
File Type File Name File Description File Format File Size Download
Related Documents-Questionnaire(Korean) kor_que_20110145.pdf 설문지 (한글) 57.51 kB 다운로드
Related Documents-Codebook(Korean) kor_codebook_20110145.pdf 코드북 (한글) 347.5 kB 다운로드

김광지 ; 박기용. 2012. 레스토랑의 기대불일치와 만족에 관한 연구 : 음식제공에 대한 정보의 양의 조절효과를 중심으로. 한국관광학회 KSSL Google

Hit228 Download285