KOSSDA Loading

조리학과 교과과정 실태조사, 2011

한영
Data Type
Survey data
ID Number
A1-2011-0119
Title
Survey on the Culinary Arts Curriculum of 4 Year Colleges in Korea, 2011
URI
http://hdl.handle.net/20.500.12236/14968
Citation
Cha, Jin-Ah. Survey on the Culinary Arts Curriculum of 4 Year Colleges in Korea, 2011 [Dataset]. [Producers]. Korea Social Science Data Archive (KOSSDA) [Distributors], 2013-08-14, A1-2011-0119, V1.0, http://hdl.handle.net/20.500.12236/14968
Principal Investigator(s)
Cha, Jin-Ah / Department of Korean Cuisine, Jeonju University
Copyright
Cha, Jin-Ah
Depositor(s)
Cha, Jin-Ah
Date of Deposit
2013-05-28
Distributor(s)
Korea Social Science Data Archive (KOSSDA)
Date of Distribution
2013-08-14
Version
V1.0
Date of Version
2017~~
Abstract
이 조사는 양질의 조리인력 양성을 위한 대학 교과과정 개선방안을 제시하고자 국내 19개 4년제 대학의 조리 관련 학과 22곳을 대상으로 시행한 것이다. 자료수집은 대학 홈페이지의 교과과정 공개자료에 대한 내용분석 방법으로 진행되었다. 이 자료는 22개 학과의 교과목 개설현황을 정리한 것으로 학과별 전공과목수와 교과목 유형별 개설빈도를 분석할 수 있도록 구성되어 있다.
Keywords
food preparationcookingcourse of studycurriculumcurriculum
Topics
Education
Date of Collection
2011-12-20~2012-01-20
Countries
대한민국 (KOR)
Universe
국내 19개 4년제 대학의 22개 조리 관련 학과 교육과정
Time Method
횡단연구 (one time cross-sectional study)
Mode of Data Collection
대학 홈페이지 공개자료를 대상으로 한 내용분석
Sampling Procedure
전수조사
Number of Cases
22 (유효사례)
Weighting
없음
Extent of Collection
교과목분류표(xls) ; 데이터(xls)
Language
교과목분류표-한글 ; 데이터-한글
Availability Status
Temporary Restricted Use : Embargo
There are no files associated with this item.

차진아. 2012. 국내 4년제 대학 조리학과 교과과정 내용분석 및 개선방안 연구. 한국관광학회 KSSL Google

Hit168 Download0